Hyperion Project / Oyler Wu Collaborative

first_imgPhotographs:  Scott Mayoral, Dwayne OylerText description provided by the architects. Located on a vibrant commercial street in the Silver Lake area of Los Angeles, this building is a renovation of an existing 1930’s residential duplex. The project involves an ongoing series of interventions and transformations, beginning with the renovation of the building and growing to include a fence, with several (constantly evolving) additions in the works. The building includes the design office of Oyler Wu Collaborative, with a private residence located upstairs. The exterior of the building is an austere two-story volume clad in fiber-reinforced cement board with deep, recessed aluminum windows. The interior of the building combines exposed 1930’s wood frame construction with simple modern detailing.Follow the break for more photographs and drawings of this project. Save this picture!© Scott MayoralProject Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Mike Piscitello, Jacques Lesec, Paul Cambon, Huy Le, Nathan Myers, Dan Hutchins, Jian Huang, Michael Chung, Vincent Yeh, Ehab Ghali, Sanjay Sukie, Chris Eskew, Matt Evans The primary design feature of the project is an aluminum and 100% recycled composite board fence along Hyperion Avenue. This fence serves as a visual barrier between the busy traffic along Hyperion Avenue and the live/work building. Conceived of as a privacy fence, the structure explores the spatial and geometrical implications of a constant fluctuation between horizontal louver and vertical slat.Project gallerySee allShow lessArchDaily on Google ChromeArticlesPlus-Energy House with Electromobility / ILEKArticlesProject locationAddress:Silver Lake, Los Angeles, CA, USALocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Residential Architecture Area:  1800 m² Year Completion year of this architecture project CopyResidential Architecture, Renovation•Los Angeles, United States Hyperion Project / Oyler Wu Collaborative Architects: Oyler Wu Collaborative Area Area of this architecture project Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/94551/hyperion-project-oyler-wu-collaborative Clipboard Projects United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/94551/hyperion-project-oyler-wu-collaborative Clipboard 2010 Hyperion Project / Oyler Wu CollaborativeSave this projectSaveHyperion Project / Oyler Wu Collaborative Save this picture!© Scott Mayoral+ 14 Share “COPY” ArchDaily Year:  “COPY” CopyAbout this officeOyler Wu CollaborativeOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureRefurbishmentRenovationLos AngelesMixed UseUnited StatesPublished on December 10, 2010Cite: “Hyperion Project / Oyler Wu Collaborative” 10 Dec 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *