Sumaré House / Felipe Hess Arquitetos

first_imgArchDaily Photographs Sumaré House / Felipe Hess ArquitetosSave this projectSaveSumaré House / Felipe Hess Arquitetos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780926/sumare-house-felipe-hess Clipboard Photographs:  Fran Parente Collaborator:Lucas Miilher, Isabela Rosengarten, Natalie Calderini, Alfredo PeclatBuilder:RP GerenciaEngineer:Régis Villas-Boas, Paulo CostaLighting:RekaCity:SumaréCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fran ParenteRecommended ProductsWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodAccoyaAccoya® CanalsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingText description provided by the architects. The project consists of a major renovation. The old house, a typical construction of the neighborhood, with clay tile roof and “L” shape was located on the correct site of the plot facing the best sun and views. It’s exterior and interiors were completely renovated. All finishing’s and materials have been exchanged, and new distribution and partitions were made on the plan. Windows and openings were also changedSave this picture!© Fran ParenteThe new building brings a contemporary looks to the typical  pitched roof houses on the  surroundings. The clients, a young couple with two small children, wanted an informal home connected to the outside area, so they could comfortably entertain friends and with plenty of space for children to play.Save this picture!Floor PlanSince keeping the perimeter of the existing building, we create a set of composition of three volumes. Two with pitched roof house shape with sheet metal roof and a third one floor with sheet metal on the walls. The final construction looks like a small contemporary village.Save this picture!© Fran ParenteThe house is located on a corner plot and fully opens to the plaza on the opposite corner. The green square blends with the green of the house turning into a single background.Save this picture!© Fran ParenteProject gallerySee allShow lessHow Slovakian Firm GutGut Transformed Cold War Housing into a Sleek Modern StructureVideosHow Schønherr is Transforming Aarhus with Experimental Urban InterventionsMisc Share Houses Architects: Felipe Hess Arquitetos Area Area of this architecture project 2015 CopyHouses•Sumaré, Brazil “COPY” Sumaré House / Felipe Hess Arquitetos Area:  360 m² Year Completion year of this architecture project Year:  CopyAbout this officeFelipe Hess ArquitetosOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSumaréBrazilPublished on January 30, 2016Cite: “Sumaré House / Felipe Hess Arquitetos” 30 Jan 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780926/sumare-house-felipe-hess Clipboard Brazil “COPY” Save this picture!© Fran Parente+ 33 Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *