Whitesands / PDP London Architects

first_img Area:  5984 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses, Housing•Hong Kong (SAR) Year:  2015 ArchDaily CopyAbout this officePDP London Architects (Hong Kong Studio)OfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousingHong KongVillaPDP London Architectsresidential developmentHong Kong (SAR)Published on March 16, 2018Cite: “Whitesands / PDP London Architects” 15 Mar 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?香港大屿山别墅 Whitesands / PDP London Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Whitesands / PDP London Architects Photographs:  Eiichi Kano Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Manufacturers: Breinco, SKK, SeedArchitect In Charge:David Hoggard, Adrian Wu, Alastair Mehl, Halie Zhan, Alexandra ByrneClient:Swire PropertiesLandscape Design:Urbis LimitedExecutive Architect:LWK & Partners (HK) Ltd.Engineer:Wong & Ouyang (HK) Ltd.Country:Hong Kong (SAR)More SpecsLess SpecsSave this picture!Front Elevation. Image © Eiichi KanoRecommended ProductsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Text description provided by the architects. Whitesands is a residential development of 28 detached house nestled between the beaches of Pui O and Cheung Sha on South Lantau, Hong Kong. The development draws on the beauty of its natural setting, with each house orientated to capture panoramic views of the South China Sea and the surrounding landscape. The brief called for a contemporary development that promotes a relaxed, beach-side lifestyle. An open, community living concept was introduced early in the design process; echoing this lifestyle and influencing how we approached the design of the houses. The community concept built a picture of the development from the earliest stage; one where the spaces between buildings are as important as the spaces within and as a collective, the houses form an idyllic enclave. The clubhouse, a simple pavilion, would be a discreet but intrinsic part of the community.Save this picture!Aerial View. Image © Eiichi KanoSave this picture!Whitesands MLPSave this picture!Streetscape. Image © Eiichi KanoThe design approach for Whitesands draws on openness and a connection to the outdoors, not only in the physical design of the buildings but also in its social ambitions for this new community. Strong connections to the landscape are key manifestations of this approach. Every opportunity was sought to blur the boundary between indoors and outdoors, creating opportunities for residents to engage with nature and with each other. Full height glazing, uninterrupted, frameless corner windows and large, sliding doors open the houses both visually and spatially. Floor-level strip windows provide pleasing glimpses of the landscape along the boundary walls. Limestone floors run throughout the open-plan ground floor and into the garden beyond further encouraging indoor/outdoor living.Save this picture!Swimming Pool. Image © Eiichi KanoThe brief also called for sensitivity to the natural landscape, working where possible with the natural grade and rock formations and preserving the native incense trees on site. This resulted in the crafting of numerous house plans, including an innovative “upside down” house; each house designed to respond to its particular, natural context. Over 10% of the materials come from recycled sources and the overall development achieves a very high level of finish despite minimal use of quarried stone. For its conscientious environmental initiatives Whitesands was awarded a BEAM+ Platinum rating.Save this picture!First Floor Interior. Image © Eiichi KanoSave this picture!Whitesands House Type 4 SectionSave this picture!Rear Yard. Image © Eiichi KanoProject gallerySee allShow lessVillage as Kitchen of UABB / ZHOU Wei + ZHANG Bin / Atelier Z+Selected ProjectsJuly / Mur Mur LabSelected Projects Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888272/whitesands-pdp-london-architects Clipboard Architects: PDP London Architects (Hong Kong Studio) Area Area of this architecture project Hong Kong (SAR) Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888272/whitesands-pdp-london-architects Clipboard Whitesands / PDP London ArchitectsSave this projectSaveWhitesands / PDP London ArchitectsSave this picture!Facade Detail. Image © Eiichi Kano+ 16Curated by Joanna Wong Share Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *