house jja / TAAB6

first_img Houses house jja / TAAB6 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/903228/house-jja-taab6 Clipboard CopyAbout this officeTAAB6OfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBarcelonaSpainPublished on November 01, 2018Cite: “house jja / TAAB6” [casa jja / TAAB6] 01 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Area:  150 m² Year Completion year of this architecture project house jja / TAAB6Save this projectSavehouse jja / TAAB6 “COPY” Photographs:  Aitor Estévez Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Aitor Estévez+ 19Curated by Danae Santibañez Share 2017center_img Photographs Year:  CopyHouses, Renovation•Barcelona, Spain Architects: TAAB6 Area Area of this architecture project “COPY” Spain ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/903228/house-jja-taab6 Clipboard Manufacturers: Weber, -, PavincusConstruction:REHABITARStructure:THINKING enginyeria, Jordi ParésAuthor Architects:Ivan Llach and Raquel ColaciosCity:BarcelonaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Aitor EstévezRecommended ProductsPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BuildLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackText description provided by the architects. Undressing what exists and transforming what is necessary to create a sequence of interrelated spaces has been the greatest objective of this rehabilitation. To give value to certain pre-existing elements of the house and the environment by eliminating unnecessary elements is the starting point of the project of this detached house located a few meters away from the epicenter of the Horta district in Barcelona.Save this picture!Ground Floor Plan – Original/ProjectSave this picture!© Aitor EstévezSave this picture!© Aitor EstévezThe house dates from 1930, with a facade of 7m wide and a built depth of 10m. This townhouse survives the real estate pressure and the transformation of the neighborhood that has been replacing this typology with multi-family buildings of more than 4 floors as those that surround it. The proposal is based on recovering some existing original elements (structure, pavements, and enclosures) and adding the minimum to transform it into a sensitive, functional and sustainable project. The new distribution of the interior spaces is adapted to the needs of its inhabitants and the composition of the same allows visual perspectives along the plot and through the house facilitating at the same time an improvement of natural ventilation in both plants.Save this picture!© Aitor EstévezThe facade of the street (East) remains intact to the original and the interior facade (West) are transformed by adding two elements to improve the envelope of the existing building, a pergola of bamboo with vegetation on the ground floor and three wooden roller shutters on the first floor that at the same time give privacy to the balcony. In this same facade, the predominant ceramic of the buildings that surround it serves as the background to integrate the only new volume of the house, a cube raised in “termoarcilla” where the bathroom of the master bedroom is located. All in a set of terracotta textures and colors that mimic the facade of the garden in a heterogeneous and fragmented environment.Save this picture!Longitudinal Section – BalconySave this picture!© Aitor EstévezSave this picture!© Aitor EstévezProject gallerySee allShow lessBenthem Crouwel Designs “Recycled and Recyclable” Science Faculty for the University…Architecture NewsHow Hip-Hop Architecture is Making its Own SpaceArticles Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *