HALAMAN The Courtyard House / ZERO STUDIO

first_imgPhotographs:  Prasanth Mohan Manufacturers Brands with products used in this architecture project Design Team:Hamid MM, Hafeef PK, Shabna K, Kadeeja Rashaa, Nidhin Raj KJ, Aashish J, Aneesh, Ahammed Shafeeque, Issudheen, Nidheesh, Vyshakh, Shahabas, JasiraMep Contractor:NasserPainter:MajeedCarpenter:SujithIndustrial & Glass:Glass FabFurniture & Furnishings:Sarfaras NiyasCity:AluvaCountry:IndiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Prasanth MohanRecommended ProductsWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsWindowsStudcoSteel Window Reveal – EzyRevealDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemThe courtyard house – Set in a packed residential area in Aluva, a town in Kerala with a typical dense fabric, this house feels like an escapade to serenity from all the urban commotion. The clients, an NRI couple, wanted a house for their family of six, with their two kids and the husband’s parents. They had a complete understanding of what the site offered: a corner plot surrounded by trees and roads on either sides, sharing borders with two other houses. They dreamed of having spaces curated entirely for them and their briefing about their to-be-home, rooted out of an extensive research, made it easier as well as challenging at the same time.Save this picture!© Prasanth MohanSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Prasanth MohanSave this picture!© Prasanth MohanSimply put, this house is a modern, minimalistic one with original rustic finishes with a lot of greenery inside and spaces that are personal and intimate, well lit and ventilated naturally. Challenge was to fit in the requirements that were at par with a spacious home, to a relatively small site of 10 cents located in a packed setting wherein you didn’t have the luxury of planting a lot of vegetation at the cost of your space to build.Save this picture!© Prasanth MohanDesign – Thus, with the given requirements, the house almost takes over the site. In extracting the maximum from a context that is fairly complex, open planning of the interior played a key role.  All the major spaces such as family living, dining and kitchen all merges in to one; opening out to a large internal courtyard, which is the major source of natural light and ventilation for the house. This resulted in an inward looking house which essentially opens out as the user enters from the chaos outside; to a large volume that is accentuated with elements such as greenery, natural light and water.Save this picture!© Prasanth MohanSave this picture!Sections 01Save this picture!© Prasanth MohanA huge rectangular hanging -concrete planter box marks the main entry to the interior. The user enters viewing the large courtyard which is open to sky and in the ground almost half of it is covered by a water body with a floating deck to sit on. The palettes of colors are chosen from the neutral to original shades without compromising the uncluttered appeal of the interiors. Large door and window openings complement the openness and frame the view towards exterior landscape which is mostly retained. Along with the main courtyard and the water body; skylights, floating roofs with ventilator slits help keep the interior temperature and humidity level at check.Save this picture!© Prasanth MohanSave this picture!Sections 02Save this picture!© Prasanth MohanThe process behind delivering personalized and intimate spaces for each of the users from a common volume was very much intense and the design ultimately went about having some delights like the extended bridge in stair landing, private balcony overlooking the mango trees, the terrace planters, the bay windows and the fore room wherein the semi-open roof brings in the monsoon rains and otherwise glimpses of the starry night sky. These are spaces that emote varying moods where the user can spend time working out, reading and meditating, or also self musing, dreaming and do nothing!Save this picture!© Prasanth MohanProject gallerySee allShow lessContainer Campus of Jiangxinzhou Middle School / ADINJUSelected ProjectsIppo Kitchen / Studio dLuxSelected Projects Share Architects: ZERO STUDIO Area Area of this architecture project India Civil Contractor: Manufacturers: AutoDesk, Hettich, Bellissimo, Trimble Navigation, Vyom CopyHouses, Houses Interiors•Aluva, India Structural Engineering Consultants: “COPY” Diseno Structurals Hamid MM,Hafeef PK Sachin Dev CT Interior Carpenter: Year:  Photographs HALAMAN The Courtyard House / ZERO STUDIOSave this projectSaveHALAMAN The Courtyard House / ZERO STUDIO Landscape: Sahyadri Gardens Save this picture!© Prasanth Mohan+ 35Curated by Hana Abdel Share CopyAbout this officeZERO STUDIOOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsOn FacebookAluvaIndiaPublished on July 14, 2020Cite: “HALAMAN The Courtyard House / ZERO STUDIO” 14 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Lead Architects: “COPY” Rajesh Elmek Solutions PMC: Houses ArchDaily HALAMAN The Courtyard House / ZERO STUDIO ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943527/halaman-the-courtyard-house-zero-studio Clipboard Siju Muttathadam 2019 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943527/halaman-the-courtyard-house-zero-studio Clipboard MEP: Area:  3200 ft² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *